Contact
Welcome

Veel gestelde vragen

Klik op één van onderstaande vragen om het antwoord te lezen.

Voorwaarden deelname

Om deel te nemen aan het MediaJury-panel moet je 16 jaar of ouder zijn en inwoner van Vlaanderen of Brussel. Het MediaJury-panel richt zich uitsluitend op Vlaamse en Brusselse inwoners, gezien de vragenlijsten betrekking hebben op Vlaamse tv- en radioprogramma's.

Wat houdt deelname aan MediaJury in?

Als lid van het MediaJury-panel krijg je elke dag de kans om aan de hand van een korte vragenlijst de televisieprogramma's van de belangrijkste Vlaamse televisiezenders van de avond ervoor te beoordelen. Dagelijks krijg je hiervoor een uitnodiging via e-mail en ook via Facebook en twitter kan je op de hoogte gehouden worden. Eenmaal per maand vragen we je ook om de radioprogramma's (die je de voorbije week hebt beluisterd) te evalueren en/of om een aantal muziekfragmenten te beoordelen.

Wat gebeurt er met de resultaten?

De door jou ingevulde vragenlijsten zullen worden samengevoegd met de antwoorden van alle andere panelleden. Op die manier krijgen we een beeld van welke televisie en radioprogramma's een goede waardering krijgen bij het Vlaamse publiek, en welke minder goed scoren.

Wat heb ik nodig om te kunnen deelnemen?

Je dient te beschikken over een computer met internettoegang en een recente browser. Deze browser moet tevens javascripts ondersteunen en toestaan. Ten slotte heb je ook nog een geldig e-mailadres nodig.

Kan ik de vragenlijst ook offline (zonder internetverbinding) invullen?

Neen, dat is niet mogelijk. Onze vragenlijsten staan online (op het internet) en tijdens het invullen van de vragenlijst dien je doorlopend verbinding met internet te hebben.

Wat is de vergoeding per compleet ingevulde vragenlijst?

Als je de televisievragenlijst (waar je elke dag kan aan deelnemen) minstens 10 keer per maand invult, krijg je 200 punten op je saldo bijgestort. Per deelname ontvang je tevens 1 ticket in de maandelijkse loterij ter waarde van 500 euro. Dus... hoe meer je deelneemt, hoe meer kansen je hebt in de maandelijkse verloting. Opgelet: jouw aantal deelnames aan de televisievragenlijst (en je ticketsaldo) worden steeds de dag erop bijgewerkt. Je gespaarde saldo (in punten) wordt telkens aan het begin van elke nieuwe maand bijgewerkt.

Als je de radiovragenlijst, "Rate the Hits"-vragenlijst, of een extra vragenlijst invult, krijg je telkens 3 tickets per deelname. Een concreet voorbeeld: indien je deze maand 15 keer de televisievragenlijst hebt ingevuld en 1 keer de extra radiovragenlijst over de programma's van de voorgaande week, ontvang je:

 • 200 punten, dat bij je saldo wordt gevoegd
 • 18 tickets in de maandelijkse verloting van die maand (15 tickets van de televisievragenlijst en 3 tickets van de radiovragenlijst)
Kan iemand anders uit mijn gezin ook deelnemen?

Bestaande panelleden kunnen (wanneer ze zijn aangemeld op het MediaJury-portaal) via de knop 'Nieuw lid aanmelden' hun partner of kinderen vanaf 14 jaar aanmelden. Hiervoor dienen ze de contactgevens (naam, voornaam en e-mailadres) van hun familielid in te geven in de daarvoor voorziene velden. Zo snel als mogelijk zal het familielid vervolgens een uitnodigingsmail van MediaJury ontvangen.

Ik wil graag mijn kind(eren), tussen 14 en 15 jaar oud, laten deelnemen aan MediaJury. Gaat dit en wat moet ik juist doen?

Ook kinderen vanaf 14 jaar mogen deelnemen aan MediaJury. Kinderen onder 15 jaar dienen wel de toestemming te hebben van hun ouders om lid te worden van MediaJury. Door het aanvaarden van de privacyregels bij inschrijving geeft men aan dat de ouders (of wettelijke voogd) hun toestemming hiervoor hebben gegeven. Je kan je kind(eren) aanmelden via de knop 'Nieuw lid aanmelden' in het MediaJury-portaal wanneer je bent ingelogd.

Ik kijk nauwelijks televisie / Ik luister zelden naar de radio. Heeft mijn deelname wel zin?

Zeker en vast. Ook als je weinig of geen televisie hebt gekeken of radio hebt geluisterd, waarderen we je deelname. Op deze manier bekomen we immers een correcter beeld van het kijk- en luistergedrag in Vlaanderen.

Als ik mij inschrijf bij MediaJury, krijg ik dan ook e-mails van derden?

Nee, wij geven jouw gegevens niet door aan derden. E-mails van MediaJury.be herken je aan de afzender (MediaJury), en kan je rustig openen. Zie ook Privacy.

Naar welke zenders moet ik gekeken hebben?
Het gaat alleen om de programma's waarnaar je minimaal 5 minuten hebt gekeken op Eén, OP 12, Canvas,

VTM, 2BE, VIER, VIJF en Vitaya. Als je dus een bepaalde avond enkel naar bijvoorbeeld Nederland1 hebt gekeken, kan je vooraan in de vragenlijst invullen dat je niet naar bovenstaande zenders hebt gekeken.

Hoe lang moet ik meewerken?

We hopen op een medewerking van minimum een aantal maanden te mogen rekenen. Bij een snelle wijziging in het panel zouden de resultaten immers niet representatief meer zijn. Wij hopen bijgevolg dat je zo lang mogelijk meewerkt, maar we benadrukken dat jouw medewerking uiteraard volledig vrijwillig blijft.

Moet ik elke dag deelnemen aan de online televisievragenlijst?

Je bent nergens toe verplicht. Om maandelijks 200 punten te verzamelen op jouw saldo, vragen we je wel om minstens 10 keer per maand de televisievragenlijst in te vullen. Vergeet tevens niet dat je per deelname 1 ticket ontvangt in de maandelijkse loterij ter waarde van 500 euro. Met andere woorden: hoe meer deelnames, hoe meer kans je maakt om te winnen!

Kan ik ook via Facebook en twitter rechtstreeks de vragenlijst(en) beantwoorden?

Neen, dat is niet mogelijk. MediaJury gebruikt Facebook en twitter enkel om je aan jouw deelname te herinneren en jouw op de hoogte te houden van mediagerelateerd nieuws alsook wijzigingen op de MediaJury-website. Tevens ontvang je enkel berichtjes van MediaJury via Facebook als je onze Facebookpagina hebt geliked, of via twitter als je ons volgt (@MediaJury.be).

Hoe log ik in op de MediaJury-website?

Nadat je de inschrijvingsvragenlijst hebt doorlopen, ben je volwaardig lid van het MediaJury-panel. Hierna ontvang je dagelijks een herinnering om deel te nemen aan de vragenlijst(en) met daarin een link naar de MediaJury-website. Wanneer je op deze link klikt, word je automatisch ingelogd en kom je terecht op jouw persoonlijke pagina van het portaal, namelijk de 'Mijn MediaJury'-pagina.

Een tweede mogelijkheid bestaat erin om met jouw e-mail adres en persoonlijke en wachtwoord in te loggen via de loginpagina op de MediaJury-website.

Hoe kan ik een vragenlijst opstarten?

Je kan een voor jou openstaande vragenlijst opstarten via jouw persoonlijke 'Mijn MediaJury'-pagina. De link naar deze pagina vind je terug in de herinneringsmail die je (dagelijks/om de drie dagen) van ons via e-mail krijgt. Bovenaan je persoonlijke pagina kan je, afhankelijk van het aantal voor jou openstaande vragenlijsten, een of meerdere knoppen terugvinden die je naar de eigenlijke bevraging sturen.

Hoe vaak ontvang ik een herinnering om een vragenlijst in te vullen?

Standaard ontvang je dagelijks een herinnering om de vragenlijst in te vullen. Indien gewenst, kan je het aantal herinneringen dat je ontvangt ook wijzigen via je persoonlijke 'Mijn MediaJury'-pagina. De mogelijkheden die wij voorzien zijn: dagelijks, drie keer per week of niet. Ook via Facebook en twitter kunnen we je aan je deelname helpen herinneren. Opgelet: je ontvangt enkel berichten van MediaJury via Facebook als je onze Facebookpagina hebt geliked, of via twitter als je ons volgt (@MediaJurybe).

Vanaf welk tijdstip kan ik 's morgens de vragenlijst invullen?

Je kan er vanuit gaan dat iedere dag om 6 uur 's morgens de vragenlijst klaarstaat tot ongeveer 3 uur de volgende ochtend. Let op: in deze vragenlijsten gaat het telkens om de televisieprogramma's van de dag ervoor. Bijvoorbeeld: op woensdag krijg je de vragenlijst over de programma's van dinsdag.

Omwille van geheugen-effecten en technische redenen hebben we er bij MediaJury voor gekozen om de televisievragenlijst telkens slechts 1 dag te laten openstaan. Het is dus niet mogelijk om de televisiebevraging onmiddellijk voor meerdere dagen in te vullen. 

Krijg ik voor het invullen van de inschrijvingsvragenlijst een vergoeding?

Ja, je ontvangt 200 punten. Met deze inschrijvingsvragenlijst geef je aan met welk e-mailadres je wenst deel te nemen en worden gegevens verzameld over je interesses en persoonlijke omstandigheden. Na het compleet invullen van deze vragenlijst ben je lid van het MediaJury-panel en ontvang je korte tijd nadien een bevestigingsmail.

Krijg ik voor het invullen van de kennismakingsvragenlijst ook een vergoeding?

Ja, je ontvangt ook voor het invullen van de kennismakingsvragenlijst 200 punten. Je kan deze vragenlijst na je inschrijving op je persoonlijke "Mijn MediaJury"-pagina terugvinden.

Ik heb gisteren minder dan 5 minuten / niet naar televisie gekeken. Telt mijn deelname wel?

Ook als je een avond geen of minder dan 5 minuten televisie hebt gekeken, kan je dat aanduiden in de vragenlijst en telt je deelname mee.

Ik heb 's morgens of 's middags naar de televisie gekeken. Kan ik deze programma's ook waarderen?

Enkel programma's met een start tussen 17 uur en middernacht worden bevraagd, uitgezonderd nieuws- en sportuitzendingen die altijd worden bevraagd, los van uitzendmoment. Het is dus niet mogelijk om gewone programma's die je 's morgens of 's middags hebt gezien te beoordelen.

Ik heb 's nachts naar een herhaling gekeken van een programma dat eerder op de avond werd uitgezonden. Deze herhaling staat echter niet in het programma-overzicht. Mag ik de uitzending die eerder op de avond is uitgezonden selecteren als gezien?

Ja, je mag de oorspronkelijke uitzending selecteren. Het gaat er om dat je die dag dat televisieprogramma gezien hebt en niet hoe laat dat precies was.

Ik heb een programma opgenomen en later bekeken. Kan ik dit programma nog waarderen?

Ja, je kan dit programma nog steeds waarderen. Wanneer je het programma op een andere datum dan dat het oorspronkelijk werd uitgezonden hebt bekeken, dien je het programma te selecteren via een apart scherm. Dit scherm kan je achteraan in de vragenlijst terugvinden. Dit is tot zes dagen na de eigenlijke uitzending van het programma mogelijk.

Wanneer je een programma toch nog dezelfde dag bekijkt, maar op een later tijdstip, kan je dit programma gewoon selecteren en waarderen in de vragenlijst die je de dag erop invult.

Meer informatie over hoe je een programma dat je uitgesteld hebt bekeken, kan waarderen, kan je hier terugvinden.

Waar kan ik mijn gespaarde saldo terugvinden?

De totale vergoeding die je tot nu toe in het het MediaJury-panel hebt verzameld, kan je terugvinden op jouw persoonlijke 'Mijn MediaJury'-pagina. (Merk op dat wanneer je ook lid bent van OnlineGfK je hier het cumulatieve saldo ziet staan. Met andere woorden het saldo dat je hebt verzameld door deel te nemen aan de dagelijkse televisievragenlijsten opgeteld met het saldo dat je hebt verdiend door deel te nemen aan OnlineGfK-onderzoeken.)

Wanneer en hoe kan ik mijn saldo laten uitkeren?

Je kan jouw saldo laten uitbetalen zodra je spaartegoed minimaal 2000 punten bedraagt, via jouw persoonlijke “Mijn MediaJury”-pagina.

Uitbetaling is mogelijk onder de vorm van een bol.com code, kinepolis filmtickets, Proxis waardecodes voor media-artikelen (boeken, cd’s, dvd’s, ...) of Sodexo geschenkcheques (bruikbaar in alle grote supermarkten, ketens en groot aantal handelaars) twv. 10 euro, of je kan het saldo doneren aan een goed doel (11.11.11).

De uitbetalingsprocedure verloopt als volgt:

 • Klik op “laten uitbetalen” onder het titeltje “Mijn saldo” op jouw persoonlijke “Mijn MediaJury”-pagina.
 • Selecteer vervolgens de gewenste uitbetalingsmogelijkheid en bevestig jouw keuze.
Kan mijn saldo vervallen?

Ja. Om lid te kunnen blijven moet u minimaal één keer per maand deelnemen aan de dagelijkse TV vragenlijst. In dit geval blijft jouw account en saldo actief.

Ook is het verplicht om één keer per jaar jouw gegevens te updaten en bevestigen. Hiervoor wordt u per mail uitgenodigd en krijgt u meerdere herinneringen. Indien u een jaar niet meer heeft deelgenomen, of niet heeft gereageerd op de herbevestiging van jouw gegevens, zal jouw account worden gedeactiveerd en jouw saldo verwijderd.

Indien u wegens omstandigheden niet meer kan deelnemen blijft uw saldo gedurende één jaar bewaard . Na één jaar inactiviteit wordt uw opgespaarde saldo verwijderd.

Waar kan ik het aantal tickets dat ik heb verzameld in de maandelijkse loterij terugvinden?

Het aantal tickets dat je in de lopende maand hebt verzameld voor de maandelijkse loterij, kan je terugvinden op jouw persoonlijke 'Mijn MediaJury'-pagina.

Wat moet ik doen om mijn verzamelde tickets in te zetten voor de maandelijkse loterij?

Je hoeft geen actie te ondernemen. De door jou verzamelde tickets worden maandelijks automatisch allemaal ingezet in de maandelijkse loterij.

Hoe weet ik of ik iets in de maandelijkse loterij heb gewonnen?

Iedere winnaar ontvangt een persoonlijk bericht. Daarnaast kan je op de nieuwspagina van het MediaJury-portaal meer informatie terugvinden over de winnaars van de loterij. Je kan er een lijst van alle maandelijkse winnaars terugvinden. (Omwille van privacyredenen vermelden we nooit volledige namen.)

De link in de e-mail van MediaJury naar de vragenlijst werkt niet. Wat moet ik doen?
Jouw probleem kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder kan je alvast een aantal mogelijke oplossingen terugvinden:
 • Klik slechts éénmaal op de link in de e-mail. Soms opent de vragenlijst iets trager dan normaal. Indien je twee keer snel na elkaar op de link klikt, kan een scherm verschijnen met de mededeling dat de toegang wordt geweigerd. Na tien minuten kan je de vragenlijst dan weer benaderen.
 • Je hebt een "pop-up killer" op jouw computer geînstalleerd of er is een pop-up killer in jouw browser actief. Zet deze tijdelijk uit en open de vragenlijst nogmaals. Een pop-up killer voorkomt namelijk dat er tijdens het surfen pop-up schermen te voorschijn komen en zorgt er in dit geval voor dat de vragenlijst niet geopend wordt.
 • Jouw browser kan verouderd zijn of compatibiliteitsproblemen geven. Aangeraden wordt om Internet Explorer versie 8 of hoger te gebruiken en de compatibiliteitsmodus niet in te schakelen.
 • Mogelijk belemmert de firewall het opstarten van de vragenlijst. Schakel deze tijdelijk uit.
 • Kopieer de link uit onze e-mail in zijn geheel naar de adresbalk in uw browser en druk op enter. De link mag géén spaties bevatten!
 • Mogelijk belemmert een ander programma op je pc het openen van de vragenlijst. Het komt voor dat bepaalde software (die soms op de achtergrond van je pc actief is, bijvoorbeeld Getright of Godzilla) het openen van de vragenlijst onmogelijk maakt. Sluit deze programma's en probeer het nog eens. Indien je het onwenselijk vindt om het programma af te sluiten, bieden programma's vaak toetsencombinaties die de werking van het programma tijdelijk kunnen onderdrukken. Indien je bijvoorbeeld Getright gebruikt, dien je de SHIFT-knop ingedrukt te houden op het moment dat je de link aanklikt.
 • Controleer of je nog bent verbonden met internet en herstel de verbinding indien nodig.
 • Mogelijk is de server op het moment dat je de vragenlijst probeert te benaderen zwaar belast. Vaak werkt de link wel indien je het op een ander tijdstip nog eens probeert.
 • Mogelijk heb je in de opties van je browser het gebruik van javascript uit staan. De vragenlijst werkt dan niet. Via het menu (meestal onder 'extra' en/of 'opties') van je browser kan je dit nagaan en wijzigen.
De e-mail met de link die toegang geeft tot de ’Mijn MediaJury’-pagina ben ik kwijt. Wat moet ik doen?

Je kan inloggen met jouw e-mail adres en zelf gekozen wachtwoord.
Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vraag deze dan opnieuw aan via http://mediajury.be/resetpassword.html

Voor meer info en tips, ga naar http://mediajury.be/logininfo.html

Ik wil mij uitschrijven als lid van MediaJury. Hoe doe ik dat?

Om je uit te schrijven als lid bij MediaJury dien je ons een bericht te sturen via de contactpagina. Kies hierbij als onderwerp voor "Uitschrijven MediaJury". Wij zullen zo snel mogelijk aan je verzoek proberen te voldoen.

Een moment, uw opdracht wordt verwerkt...